Salade van mosterdblad, witlof en aardbeien

Ingrediƫnten

  • 100 gram spekreepjes
  • 2 stronkjes witlof
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • peper, zout
  • 100 gram mosterdblad, groen en paars

Bereiding
Bak de spekreepjes in een koekenpan bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Haal de witlofbladeren los en snijd ze in grove stukken. Was de aardbeien, snijd de kroontjes los en halveer ze.
Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd en peper en zout. Was het mosterdblad, laat het goed drogen en snijd de bladeren in grove stukken. Doe de spekjes, de aardbeien, het witlofblad en mosterdblad in een saladeschaal, giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.

Variatie: je kunt deze salade ook prima maken met blokjes feta in plaats van spek.

 

Stamppot met mosterdblad

Ingrediƫnten

  • 1 bos mosterdblad
  • 700 gram aardappelen
  • 100 gram blauwe kaas of een rookworst of salami
  • klontje boter
  • peper en zout
  • mosterd naar smaak

Bereiding
Kook de aardappelen en maak er met een klontje boter en peper en zout puree van. Was het mosterdblad en snijd het in klein. Prak de blauwe kaas fijn of snijd het vlees in kleine stukjes. Meng dit, samen met het rauwe mosterdvlad door de aardappelpuree. Op smaak afmaken met mosterd.

 

Kijk ook bij raapstelen: alle recepten voor raapstelen zijn ook te gebruiken voor mosterdblad.

 

 

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb