Geitenkaassalade met rucola voor 4 personen

Ingrediënten

  • 12 sneetjes witbrood
  • 400 gram zachte geitenkaas in schijven
  • halve krop Rode Batavia of andere sla
  • 60 gram rucola
  • 250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • ½ theelepel grove mosterd

Bereiding
Verwam de oven voor op 180°C. Snijd met een vorm een rondje uit elke boterham, niet groter dan de plakken kaas, anders verbranden de randen onder de grill. Leg het brood op een bakplaat en bak het 10 minuten. Snijd de schijven kaas elk in drie plakjes. Leg een plakje kaas op elk rondje brood. Maak op 4 borden een bedje van sla en rucola en leg hier wat kerstomaatjes op. Bak de kaas-en broodrondjes 5 minuten onder de voorverwarmde grill: de kaas moet goudgeel en warm worden. Meng de azijn, olie en mosterd met peper tot een dressing en schenk deze over de sla. Leg drie kaasrondjes op elk bord en bestrooi naar wens met bieslook. Direct serveren.

 

Slarolletjes met kip

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • 100 gram roomkaas
  • ca 200 gram gerookte kip in dunne reepjes
  • verse dille

Bereiding
Was en droog 16 mooie slablaadjes zorgvuldig. Leg de blaadjes met de binnenkant naar beneden en verdeel de roomkaas en de kip over de blaadjes. Leg in elk blaadje een takje dille en rol het blaadje op. Laat aan een zijde wat kip en het takje dille uitsteken. Serveer de rolletjes op een grote schaal.

 

Slasoep met komkommer

Ingrediënten

  • 1 krop sla
  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 bouillontablet
  • staafmixer of keukenmachine nodig

Bereiding
Was en droog de sla en snijd de bladeren in repen. Fruit de ui in een soeppan in de olie, tot hij goudbruin is. Roer de sla en de helft van de komkommer erdoor en bak het al omscheppend 2 minuten mee.
Schep de crème fraîche door de groenten, verkruimel het bouillontablet erboven en schenk er 1 liter kokend water bij. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur laag en laat de soep ca 8 minuten trekken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over borden of kommen en strooi de rest van de komkommer erover.

 

Groen-gele zonnebloemsalade

Ingrediënten

  • 1½ el zonnebloemolie
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper
  • 1 mango
  • 4 rijpe abrikozen
  • 5 el yoghurt
  • 1 tl honing
  • geraspte schil van een citroen
  • 1 tl gehakte verse peterselie
  • ½ krop sla
  • 30 gram geroosterde zonnebloempitten

Bereiding
De olie en het citroensap met wat zout en peper in een kleine kom mengen. Mango en abrikozen schillen en in schijfjes snijden. Voorzichtig door de dressing roeren. In een andere kom de yoghurt, honing, geraspte citroenschil en de peterselie mengen. Slabladeren over een paar borden verdelen en hier de schijfjes mango en abrikoos in zonnebloempatroon op leggen. Yoghurtmengsel over de salade scheppen en tot slot de salade bestrooien met de zonnebloempitten.

 

Salade met avocado en cashewnoten

Ingrediënten

  • krop rode sla
  • 1 avocado
  • 100 gram gezouten cashewnoten
  • 1 dl olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • verse bieslook, fijngeknipt
  • zout, versgemalen peper

Bereiding
Was de sla en laat hem goed uitlekken. Snijd de avocado in stukjes. Hak de noten grof. Scheur de sla in stukjes en meng de avocado en de cashewnoten erdoor. Maak van de overige ingrediënten een dressing en schenk deze over de salade. Schep hierna de salade nog eens goed door elkaar. Direct serveren.

 

Tonijnsalade met rode bosui

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in water
  • ½ kleine Chinese kool
  • 1 rode paprika ,1 appel
  • 1 bosje rode bosui
  • 8 slabladen
  • 3 el. azijn
  • 2 el. Japanse sojasaus
  • 1 tl. sherry
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd

Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Maak de Chinese kool en de paprika schoon en snijd ze in hele dunne reepjes.Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in hele dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Was de slabladen en dep ze droog.
Maak een dressing van de azijn, de sojasaus, de sherry, de suiker en de mosterd. Schep de tonijn met de Chinese kool, de paprika, de appel en de dressing door elkaar.Verdeel de salade over de slabladen en garneer met de rode ui en de bosui.

 

Salade Nicoise voor 4 personen

Ingrediënten

  • halve krop sla
  • 4 tomaten
  • 1 paprika, rood of geel
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • 2 ons gekookte sperziebonen
  • 2 gekookte aardappels
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn in olie
  • 8 ansjovisfilets
  • 100 gram zwarte olijven
  • verse basilicum
  • hand uitgelekte kappertjes
  • 8 el olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 teen knoflook
  • zout

Bereiding
Was de sla en laat hem uitlekken. Was en snijd de tomaten, komkommer en paprika in grove stukken en snijd de ui in dunnen plakken. Doe de slabladeren in een grote lage schaal en leg alle groente hierop. Garneer met de overlangs in vieren gesneden eieren, de uitgelekte tonijn en ansjovis, de olijven, de basilicum en de kappertjes. Klop van de olie, de azijn, het zout en de knoflook een dressing en giet deze over de salade. Serveren met brood.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb