Zalmsalade met komkommer

Ingrediënten

  • 1 el droge witte wijn
  • 4 el mayonaise
  • 1 komkommer
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding
Meng de witte wijn met de mayonaise en breng dit op smaak met versgemalen peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, schraap de zaadlijsten eruit en schaaf ze daarna in lange dunne repen. Bestrooi de komkommerlinten met zout en peper en laat ze minstens 30 minuten staan. Snijd de zalm in dunne repen. Droog de komkommerlinten met keukenpapier, meng ze met de zalmrepen en verdeel ze over vier borden. Serveer de mayonaise erbij en bestrooi het geheel met de tuinkers.

 

Komkommer in romige dillesaus

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 1 el boter
  • 1 bosje lente-uitjes, gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • sap en geraspte schil van 1 citroen
  • zout en peper
  • 8 el room (crème fraiche kan ook)
  • 2 el droge, witte wijn
  • 2 el versgehakte dille

Bereiding
Schil de komkommers en snijd ze in de lengte doormidden. Verwijder het zaad met een lepel en snijd ongeveer 1 cm dikke plakjes. Verhit de boter in een pan, voeg de lente-uitjes toe en fruit ze onder af en toe roeren ca 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de komkommer toe en bak deze 3 minuten mee. Schep het mengsel af en toe om. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze 5 minuten mee, tot ze zacht zijn. Roer af en toe. Roer de room erdoorheen, voeg citroensap en -rasp toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Doe het deksel op de pan en bak het mengsel onder af en toe roeren nogmaals 5 minuten. Strooi vlak voor het opdienen de dille erover. Serveren met aardappelgratin uit de oven.

 

Komkommer-tomatensalade met bieslook

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 200 ons feta
  • voor de dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • zout en vers gemalen peper

Bereiding
Was de komkommer en de tomaten en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in een schaal. Snipper de ui en strooi die over de komkommer en de tomaat. Voeg een beetje zout en peper toe, en verdeel de verbrokkelde feta erover. Klop in een schaaltje de olijfolie, de azijn en de citroensap goed door elkaar. Besprenkel dit over het geheel. Zet de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast, zodat de dressing in kan trekken. Als laatste bestrooien met versgemalen peper en zout en de klein gesneden bieslook. Lekker bij pasta.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb