Rucolasalade met walnoten en peren

Ingrediënten

  • 1 bosje rucola
  • 1 krop sla
  • 2 handperen
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram oude kaas
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels honing
  • 2 eetlepels mosterd
  • beetje azijn, water, peper en zout

Bereiding
Was en droog de sla en de rucola en snijd ze grof. Meng ze door elkaar. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Hak de walnoten grof. Meng beide door de salade. Maak een dressing van de olie, honing, mosterd, azijn, peper en zout en evt. wat water om te verdunnen. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade.

 

Romig dessert met peer, mascarpone en Bastognekoek

Ingrediënten

  • 2 peren
  • 1 sinaasappel
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram kwark
  • 100 gram Bastognekoekjes
  • 1 vanillestokje
  • 20 gram fijne suiker


Bereiding
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Zest de sinaasappel en snijd doormidden. Zet een steelpan met dikke bodem op middelhoog vuur en stoof hierin de stukjes peer met de suiker in het sap van een halve sinaasappel tot de peer beetgaar is en het sap wat is ingedikt. Hoe lang dat duurt, is afhankelijk welke peersoort je gebruikt. Laat afkoelen. Schraap de zaadjes uit het vanillestokje met een scherp mes en meng met de mascarpone, kwark en sinaasappelzest tot je een glad geheel krijgt. Verkruimel de koekjes in een vijzel of in een grote plastic zak met behulp van een (vlees)hamer. Verdeel de peer over 4 kleine dessertglaasjes of kommetjes en schep het mascarpone mengsel erover. Bestrooi als laatste met de koekkruimels.

 

Tarte Tatin met peer en gember

Ingrediënten

  • 150 gram zachte boter
  • 150 gram (riet)suiker
  • 350 gram handperen of gekookte stoofperen
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 2 eieren
  • mespunt vanillepoeder
  • 1 dl room
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout, snuf nootmuskaat
  • taartvorm van 20 cm doorsnede

Bereiding
Oven voorverwarmen op 180º. 30 gram boter smelten, over de bodem van de taartvorm uitgieten en bestrooien met 75 gram suiker. Peren schillen en in plakken van 3 mm snijden. Bodem van de taartvorm met plakjes peer beleggen. Gemberrasp erover verdelen.
Voor het deeg: rest van de boter en suiker, eieren en vanille romig kloppen. Room toevoegen. Bloem met bakpoeder, kaneel, zout en nootmuskaat mengen en zeven. In drie gedeelten door het boter-ei mengsel spatelen. Deeg over de peren verdelen en gladstrijken. 30 minuten in het midden van de oven bakken. Minimaal 30 minuten laten afkoelen en op een bord de taart omkeren.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb