Peulen met garnalen en amandelen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 50 gram witte amandelen
  • 200 gram peulen, afgehaald
  • 2 el sojasaus
  • 1,5 dl kippebouillon of visbouillon
  • 2 el maizena
  • 2 el rijstwijn of droge sherry
  • zout, versgemalen peper
  • 100 gram garnalen, gekookt en gepeld

Bereiding
Verhit de olie in een wok en bak de amandelen lichtbruin. Neem ze met een schuimspaan eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken en afkolen. Was de peulen en droog ze in een doek. Doe ze in de olie en bak ze 1 tot 2 minuten, afhankelijk van de dikte. Neem ze uit de pan en zet ze apart. Veeg de olie uit de wok.
Vermeng de bouillon met de maizena, de rijstwijn en de sojasaus en bring dit in de wok al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Doe de peulen, garnalen en amandelen in de saus en laat alles door en door heet worden. Doe het gerecht over op een verwarmde schaal of op verwarmde borden en serveer direct.

 

Lentepasta

Ingrediënten

  • 100 gram tuinbonen
  • 100 gram peulen
  • 100 gram sperziebonen
  • klont roomboter
  • 200 gram (verse) tagliatelle
  • peper, zout, bieslook, peterselie, dille

Bereiding
Kook de pasta in een ruime pan water met wat zout gaar. Kook intussen de tuinbonen, peulen en sperziebonen kort, en doe ze in een pan met de roomboter. Knip of snijd de verse kruiden fijn en meng ze door de bonen. Schep de pasta op een bord en doe de groenten erover. Lekker met biefstuk, of met parmezaanse kaas erover.

 

Roergebakken gemengde groenten

Ingrediënten

  • ca 50 gram gewassen peulen, schoongemaakt
  • ca 50 gram gewassen baby maïs
  • ca 50 gram gewassen bloemkoolroosjes, kort geblancheerd
  • ca 50 gram wortel geschild en gewassen, in blokjes en kort geblancheerd
  • ca 50 gram broccoli roosjes, kort geblancheerd
  • handvol champignons, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 el. olie
  • 2 el. oestersaus
  • grof gemalen peper naar smaak
  • 1 tl. suiker
  • ½ el. lichte sojasaus

Bereiding
Verhit de olie en fruit hierin de knoflook. Doe de groenten erbij en roerbak snel op hoog vuur 2-3 minuten. De groenten moeten knapperig blijven. Voeg onderwijl de oestersaus, sojasaus, peper en suiker toe en roerbak nog 1 minuut. Direct opdienen. Serveren met rijst.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb