Spinazielasagne met feta en champignons voor 4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram spinazie
  • 1 pak lasagnebladen
  • 1 pakje bechamelsaus
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 150 gram feta
  • olie om in te bakken
  • peper, zout
  • geraspte kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Was de spinazie en laat ze met aanhangend water slinken in een grote pan. Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de olie op hoog vuur bruin. Haal de pan van het vuur en strooi er naar smaak peper en zout over (let op, feta is al vrij zout!). Verkruimel de feta. Laat de spinazie, als ze geslonken is, even uitlekken in een vergiet. Doe de spinazie terug in de pan en meng de feta en de champignons erdoor.
Leg in de ovenschaal afwisselend een laag spinazie en wat lasagnebladen, eindigend met de spinazie. Maak de bechamelsaus klaar volgens aanwijzingen op het pakje en giet de saus over de lasagne. Strooi de kaas erover en laat de lasagne ca 40 minuten in de oven staan.
Een snel te bereiden variatie: maak de spinazie, feta en champignons klaar zoals beschreven tot en met het mengen (dan het mengsel nog even goed doorwarmen), maar serveer dit met een pan pasta.

 

Lamsvlees met spinazie

Ingrediënten

  • 750g lamslappen
  • zout
  • peper
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2dl bouillon (tablet)
  • 1kg spinazie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50g geraspte belegen kaas.

Bereiding
Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat peper en zout. Maak de ui schoon en snipper deze. Maak de spinazie schoon, was deze en kook de spinazie in het aanhangende water met wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat de spinazie dan in een vergiet goed uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rond om mooi bruin. Voeg dan de ui toe en laat deze even mee fruiten. Giet de bouillon erbij en breng het aan de kook. Draai dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 1 uur zachtjes gaar stoven.
Schep dan de spinazie, oregano en citroensap door het vlees. Laat het gerecht al roerend koken tot bijna al het vocht is verdampt. Schep het gerecht in een schaal en bestrooi het met de kaas. Lekker met gekookte aardappelen.

 

Spinazie met kikkererwten

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 1 grote ui, grof gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 3 gepelde tomaten uit blik
  • 1 groene paprika in stukjes
  • 1 literblik kikkererwten
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1 el paprikapoeder
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 blad laurier
  • zout

Bereiding
Was de spinazie grondig in ruim water. Fruit de ui in de olie op halfhoog vuur tot hij goudbruin is en voeg dan de tomaten toe. Druk ze kapot en doe er de groene paprika bij. Laat intussen de spinazie in een aparte pan met aanhangend water slinken. Druk er daarna zoveel mogelijk vocht uit en doe bij het bakkende mengsel. Voeg de kikkererwten met de knoflook, de paprikapoeder, de saffraan en de laurier toe. Laat nog een kwartier heel zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout.

 

Penne met spinazie, prei en spek

Ingrediënten

  • 500 gram verse spinazie
  • 2 preien
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram spekblokjes
  • 400 gram penne of andere pasta
  • olijfolie
  • 1 teen geperste knoflook
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • zout, versgemalen peper

Bereiding
Spinazie wassen en laten uitlekken. Prei in ringen snijden en wassen. Pijnboompitten in droge koekenpan roosteren. Spekblokjes krokant bakken.Intussen de pasta gaarkoken. De prei in olie op hoog vuur gaarbakken en uit de pan nemen. Knoflook kort fruiten en spinazie al omscheppend laten slinken. Pasta afgieten en met spek, prei en pijnboompitten door de spinazie mengen. Op smaak afmaken met zout en peper. Kaas apart erbij serveren.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb