Oud Amelisweerd

De bedrijven op Amelisweerd

Op landgoed Amelisweerd zijn diverse kleinschalige bedrijven gevestigd die nauw met het landgoed en haar producten verbonden zijn. Door samenwerking willen we elkaar als landgoedbedrijven versterken.
Dit kan via bijvoorbeeld afzet en gedeelde plannen en het gezamenlijk aanbieden van veelzijdige lokale en biologische producten.

Amelis'Hof 
Tuinderij Amelis'Hof op Oud Amelisweerd is de andere tuinderij die valt onder de Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd. De samenwerking tussen de beide tuinderijen uit zich bijvoorbeeld in het uitruilen van groenten, het doorsturen van vrijwilligers of zorgcliënten, het gezamelijk bestellen van materialen en het uitwisselen van kennis en ervaring. Amelis'Hof heeft groenteabonnementen, een winkel aan de tuin en een bloempluktuin.

Bloemkracht8 
Wij verkopen onze bloemen aan Bloemkracht8, een bloemwerkplaats op het landgoed waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met biologische bloemen. Bloemkracht8 maakt bloemwerken en bloemstukken op bestelling en biedt bloemenabonnementen aan bedrijven en particulieren aan.

Veldkeuken
We leveren groente en kleinfruit aan De Veldkeuken, het biologische cateringbedrijf van Landgoed Amelisweerd. De Veldkeuken heeft haar keuken vlak achter onze tuin, en heeft een theeschenkerij in het bezoekerscentrum bij de ingang van Oud Amelisweerd. De Veldkeuken werkt alleen met biologische producten, bij voorkeur uit de directe omgeving. Wij leveren onze groenten lopend met de krattenwagen af bij de keuken: verser en dichterbij kan haast niet!

 

Tuinderij De Volle Grond valt samen met Tuinderij Amelis'hof onder de Stichting Historische Moestuinen Landgoed Amelisweerd.

De stichting heeft drie doelstellingen:

  • het in stand houden van de moestuinen als cultuurhistorisch erfgoed
  • het bijdragen aan de biologische landbouw
  • het scheppen van mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

De stichting behartigt de belangen van de moestuinen bij overheden en instanties. Zij pacht de moestuinen van de gemeente Utrecht en geeft deze in onderpacht aan de tuinderijen. De tuinderijen zijn zelfstandige bedrijven die werken binnen de kaders van de doelstellingen van de stichting.

 

Overige samenwerking

Fruitbedrijf William Pouw
In het najaar vullen we de groentetassen aan met biologische appels en peren van William Pouw uit Schalkwijk.

Groenland
Paprika's en tomaten ter aanvulling op ons eigen assortiment komen van Groenland, een biologisch glastuinbouwbedrijf eveneens gelegen in Schalkwijk.

Kers Koken, Ervaren, Spelen
In het groeiseizoen geeft Kers regelmatig kookworkshop voor kinderen op onze tuin. De kinderen gaan zelf de groenten (of het fruit) oogsten van het land en daarmee koken op de mobiele bakbrommer. Kers wil kinderen laten ervaren waar eten vandaan komt, wat je er voor lekkers mee kunt maken en vooral veel verschillende dingen laten ruiken, proeven en eten.

 

Meer links:

SKAL 
Kookgenoot
Van Eigen Erf
De Bolster 
Eerlijke kost

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb