Ovenschotel met zoete bataat, pastinaak en wortel

Ingrediënten

  • 1 zoete bataat (of 3 aardappels)
  • 2 pastinaken
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • spekblokjes
  • gorgonzola
  • olijfolie
  • zout en peper
  • basilicum
  • 2 takjes rozemarijn/paar takjes tijm

Bereiden:
Over voorverwarmen op 180 graden. Ovenschaal of bakplaat bekleden met bakpapier.
Schil de bataat en snijd hem in plakken. Verdeel de wortels en pastinaken in 4 stukken over de lengte. Snijd de uien in ringen.
De knoflooktenen hoeven niet gehakt te worden of ontveld.
Hussel de groenten goed door de olijfolie. Leg ze in de ovenschaal/bakplaat. Bestrooi met peper en zout.
Strooi de spekblokjes erover heen en leg de verse kruiden in de schaal/bakplaat. Leg de knoflooktenen tussen de groenten. Zet de schaal/bakplaat in de voorverwarmde oven gedurende 45 min tot een uur. Hussel alles na ongeveer 30 minuten nog eens om.
Als de groenten zacht genoeg zijn, haal ze uit de oven. Voeg een stukje gorgonzola toe en verse basilicum.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb