Chinese koolgratin

Ingrediënten

  • 750 gram chinese kool
  • 250 gram champignons, gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • 150 gram crème fraiche
  • 150 gram yoghurt
  • 2 eieren
  • nootmuskaat naar smaak
  • kerriepoeder naarsmaak
  • 100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kool af, snijd hem in grove stukken en leg deze in een ovenschaal. Bedek de kool met champignonplakjes. Meng de creme fraiche en de yogurt in een kom en klop hier de eieren doorheen. Voeg naar smaak peper, zout, nootmuskaat en kerriepoeder toe. Meng alles goed en giet de saus over de kool en champignons. Bestrooi het geheel met de gerapste kaas en bak het in ca 30 minuten tot de bovenlaag goudbruin is. Serveren met rijst, of met gebakken aardappelen en een gemengde salade.

 

Gebakken Chinese kool

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 2 courgettes
  • 2 el olie
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 klein rood pepertje, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • zout, peper
  • 1 tl sesamolie

Bereiding
Laat de gewassen reepjes kool zeer goed uitlekken. Snijd van de gewassen courgettes in de lengte schillen af waaraan nog ½ cm vruchtvlees zit. Snijd er dunnen reepjes van en halveer ze. De rest van de courgettes worden voor dit recept niet gebruikt. Verhit de olie in de wok en laat de knoflook even bakken. Doe de kool erin en bak al omscheppend 1 tot 2 minuten tot de kool geslonken is. Voeg de paprika, peper en courgette toe en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met sojasaus, zout, peper en sesamolie. Direct serveren.

 

Tonijnsalade met rode bosui en Chinese kool

Ingrediënten

  • 2 blikjes tonijn in water
  • ½ kleine Chinese kool
  • 1 rode paprika ,1 appel
  • 1 bosje rode bosui
  • 8 slabladen
  • 3 el. azijn
  • 2 el. Japanse sojasaus
  • 1 tl. sherry
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd

Bereiding
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Maak de Chinese kool en de paprika schoon en snijd ze in hele dunne reepjes.Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in hele dunne reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Was de slabladen en dep ze droog. Maak een dressing van de azijn, de sojasaus, de sherry, de suiker en de mosterd. Schep de tonijn met de Chinese kool, de paprika, de appel en de dressing door elkaar.Verdeel de salade over de slabladen en garneer met de rode ui en de bosui.

 

Goudgeel gebakken Chinese kool

  • Ingrediënten
  • 2 el olie
  • 3 bosuitjes, gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 aubergine in stukjes
  • 2 tl Golden Mountain-saus
  • ½ chinese kool, kleingesneden
  • 2 el limoensap
  • 2 tl vissaus (naar wens)
  • 1 pepertje, fijngesneden

Bereiding
Verhit de olie in een wok. Fruit ui en knoflook hierin 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de suiker en de aubergine toe en roerbak het mengsel 3 minuten, de aubergine moet goudbruin worden. Voeg de saus, de kool en het limoensap toe. Schep om en verhit het gerecht afgedekt 30 seconden of tot de kool wat zachter is. Roer de vissaus erdoor, bestrooi met de gesneden peper en serveer direct.
Golden Mountain-saus is een essentieel ingrediënt uit de Thaise keuken, verkrijgbaar in toko's.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb