Gestoofde kapucijners

Zelf vind ik kapucijners, als ze jong geplukt zijn, zo lekker en verfijnd van smaak, dat ik ze alleen 5 minuten stoof in roomboter (langer hoeft niet) en ze bestrooi met een klein beetje peper en zout. Zo opeten!

 

Verse kapucijners met kaassaus

Ingrediënten

  • 750 gram verse kapucijners
  • 50 gram geraspte kaas
  • 25 gram roomboter
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 1 el peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding
Dop en was de kapucijners. Kook de kapucijners in circa 8 minuten in een laagje kokend water met een klontje boter gaar. Giet het vocht af. Voeg de crème fraîche en de kruidenbouillon toe en breng het gerecht aan de kook. Zet het vuur af, roer de kaas en peper en zout naar smaak erdoor. Strooi de peterselie erover.

 

Kapucijners met gestoofde sla

Ingrediënten

  • 400 gram verse kapucijners
  • 1 kropje bataviasla
  • 1 ui
  • 1 klontje boter
  • zeezout naar smaak
  • 1 theelepel honing

Bereiding
Kapucijners doppen. Ui schillen. Het harde kontje (wortelkant) weg snijden. Ui op deze kant neerzetten en halveren. Beide helften met de platte kant op de snijplank leggen en met de lijnen van de ui, elk in 4 partjes snijden. De ui valt in 'blaadjes' uit elkaar. Eventueel de 'blaadjes' uit elkaar trekken. Stronk van de sla snijden. Slabladeren wassen en in repen snijden. Boter verwarmen. Ui toevoegen en 5 minuten fruiten. Kapucijners, sla en honing toevoegen met eventueel een klein scheutje water. Op een laag vuur 5 à 10 minuten gaar stoven. Zout toevoegen.

 

Verse kapucijners met basilicum

Ingrediënten

  • 1 kilo verse kapucijners in de dop
  • 4 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • flinke klont boter
  • 2-3 takjes basilicum, fijngehakt
  • Grof zeezout
  • versgemalen peper

Bereiding
Dop de kapucijners. Laat de boter met de ansjovis, ca 4 eetlepels water en de knoflook smelten in een ruime pan. Doe de kapucijners erbij, breng snel (met het deksel erop) aan de kook en stoof ze in 3 à 4 minuten gaar. Schep ze halverwege om. Door langer verhitten worden ze taai. Schep de basilicum door de kapucijners, maal er peper over en zet grof zeezout op tafel. Lekker met aardappelpuree, tomatensalade en een biologisch lamsbiefstukje.

 

Kapucijners met spek en stroop

Ingrediënten

  • 500 gram verse kapucijners
  • 150 gram spekreepjes
  • stroop
  • peper, zout

Bereiding
Kook de kapucijners in ca 10 minuten gaar. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Schep de kapucijners in diepe borden, doe hier een eetlepel stroop over en schep de spekjes met het bakvet eroverheen. Op smaak afmaken met peper en zout.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb