Pasta met roodlof en blauwe schimmelkaas

Ingrediënten

  • 1 kg roodlof
  • 400 gram pasta
  • 1 ons blauwe schimmelkaas
  • scheutje witte wijn
  • scheutje room
  • olie
  • pijnboompitten

Bereiding
Kook de pasta gaar. Snijd de roodlof in grove stukken en roerbak het in een wok met olie. Vervolgens de roodlof eruit nemen.
Doe de verkruimelde blauwe schimmelkaas in de wok en roer deze met de wijn en room tot een sausje.
Verwarm de roodlof nog even in de saus. Saus met roodlof over de pasta gieten. Garneren met de in een droge koekenpan geroosterde pijnboompitten.

 

Pasta radicchio, pancetta e panna - recept: Jamie Magazine

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el extra vergine olijfolie, plus extra
  • 10 g boter
  • 100 g pancetta, in stukjes (te koop bij AH)
  • 450 g pasta
  • 450 g radicchio, grof gesneden
  • 200 ml room
  • 50 g parmezaan, geraspt, plus extra
  • 50 g walnoten

Bereiding
Fruit de ui in de olie en boter in een pan met dikke bodem glazig. Draai het vuur hoog, voeg de pancetta toe, bak die goudbruin.
Breng in een grote steelpan water met zout aan de kook en kook de pasta al dente.
Laat de radicchio slinken in de pan met uisnippers en pancetta, en voeg dan room, parmezaan en walnoten toe, plus zout en peper. Roer goed door.
Giet de pasta af (bewaar wat kooknat) en roer door de saus. Als de saus te dik is, voeg je kooknat toe.
Serveer met zwarte peper, parmezaan en besprenkel met wat olijfolie.

 

Stamppot met roodlof, amandel en brie

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • 6 struikjes roodlof
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 100 gram brie
  • 30 gram boter
  • nootmuskaat
  • 4 eetlepels halfvolle melk
  • 1 bakje tuinkers of shisopurper (soort tuinkers) – kan weggelaten worden
  • peper en eventueel zout

Bereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met wat zout. Verwijder de harde kern van het roodlof, halveer de stronkjes en snijd ze in reepjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de brie in plakjes.Verwarm de melk (voor tijdens het pureestampen)
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper tot een grove puree. Voeg tijdens het stampen de hete melk toe en de boter toe.
Schep vervolgens het roodlof erdoor. Breng het geheel op smaak met versgeraspte noodmuskaat, peper en eventueel zout. Leg dan de brieplakjes er bovenop, strooi het amandelschaafsel erover en garneer het gerecht met de tuinkers of shisopurper.

 

Romige spaghetti met roodlof, bosui en walnoten

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot
  • 400 gram roodlof
  • bosui
  • ½ citroen
  • bieslook
  • spaghetti
  • 100 ml room
  • hand walnoten

Bereiding
Zet een ruime hoeveelheid water op voor de spaghetti. Pel de knoflook en de sjalot en snijd ze fijn. Was de roodlof, sla hem goed
droog en snijd hem in kleine stukjes.
Was de bosui en snijd hem in fijne ringen. Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp. Snijd de citroen doormidden en pers het sap uit. Spoel de bieslook af en snijd fijn.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten. Kook de spaghetti in een pan met ruim water tot ze gaar is en giet daarna af.
Voeg de knoflook en roodlof bij de sjalot en bak 5 minuten. Voeg indien nodig een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de honing en ½ theelepel citroenrasp en ½ eetlepel citroensap per persoon toe en schep goed door. Voeg de bosui en kookroom toe en bak 3 minuten.
Hak de walnoten grof. Schep de spaghetti en de helft van de bieslook door de saus, breng verder op smaak met peper en zout en verwarm nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de walnoot en achtergehouden bieslook.

 

 

 

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb