Gemengde maaltijdsalade

Ingrediënten

  • 1 bosje radijs
  • 1 komkommer
  • 1 krop sla
  • ½ bosje basilicum
  • 1 blik artisjokharten
  • ½ theelepel rozemarijn
  • 250 gram gesneden chorizo
  • 250 gram geitenkaas in blokjes
  • ½ deciliter olijf olie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • zout en peper

Bereiding
Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren.Was de komkommer en snijd hem in blokjes.Was en droog de sla en pluk de blaadjes in stukjes. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes en snijd ze in reepjes.Laat de artisjokken uitlekken,en snijd ze in vieren.
Doe dit alles in een grote schaal samen met de rozemarijn, de chorizo en de geitenkaas. Doe de olie, de azijn,de mosterd,de sambal,de siroop, de bieslook, zout en peper naar smaak in een potje of een dressingshaker en schud de ingrediënten goed door elkaar. Schenk de dressing over de salade. Schep dit alles voorzichtig door elkaar. Serveren met stokbrood.

 

Stamppot met radijs en spekjes

Ingrediënten

  • 750g aardappelen
  • zout en peper
  • 1 bosje radijs
  • 30g boter
  • 100g spekreepjes
  • 50 gram boter, 1dl. melk
  • 1 dl crème fraîche
  • bieslook

Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Was de radijsjes met het loof. Snijd het loof heel fijn. Snijd de radijsjes in plakjes. Verhit de boter en smoor hierin de radijs circa 10 minuten. Bak de spekreepjes goudbruin in een koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de boter en de melk fijn. Voeg de crème fraîche toe met de radijsjes, spekreepjes met vet, radijsloof en peper naar smaak. Garneer met bieslook.

 

Witlofsla met radijs

Ingrediënten

  • 300g witlof
  • 2 bosjes radijs
  • 3 eetlepels mayonaise

Bereiding
Maak de witlof schoon, snijdt de stronkjes in hele dunne reepje en doe ze in een schaal. Meng dan meteen de mayonaise door de witlof. Was de radijs, verwijder het groen en snijd de radijs in plakjes. Meng de plakjes radijs door de witlofsla.

 

Oosterse radijscocktail

Ingrediënten

  • 1 bosje radijs
  • 1 ½ el Japanse rijstazijn
  • 3 el dry sherry
  • 3 tl sojasaus
  • 1/4 theelepel suiker
  • zout
  • 1 bakje zalmsnippers (100 g)
  • 1 tl geraspte mierikswortel
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el mayonaise
  • 1 bakje daikon- of tuinkers (20 g)

Bereiding
Radijs wassen, droogdeppen met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. Paar radijsjes achterhouden voor garnering. Azijn, 2 el sherry en 1 tl sojasaus tot dressing roeren, op smaak brengen met suiker en zout. Dressing door radijs scheppen en ca. 10 minuten laten intrekken. Zalmsnippers omscheppen met rest van sojasaus. In kommetje mierikswortel, mosterd, mayonaise en 1 el sherry door elkaar roeren. Daikonkers of tuinkers van bedje knippen en over vier cocktailglazen verdelen. Radijs erover verdelen, ca. 1 eetlepel achterhouden. Zalmsnippers erop leggen en mayonaise erover verdelen. Garneren met achtergehouden radijs.

 

Aardappelsalade met bieslook en radijs voor ca 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • zout
  • 150 gram belegen kaas
  • 1 ui
  • 2 augurken
  • 100 dl liter yaghurt
  • 3 el mayonaise
  • 4 el fijngeknipte bieslook
  • 1 el kappertjes
  • ca 4 radijsjes
  • zout, peper

Bereiding
Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Snijd de kaas in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de augurken in kleine blokjes. Maak in een schaal een saus van de yoghurt, de mayonaise, de bieslook, de ui, de augurken en de kappertjes. Schep de aardappel en de kaas door de dressing. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne reepjes. Garneer de salade met de reepjes radijs.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 030-2129094
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb