Aubergine-feta sandwiches

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 teen knolfook, geperst
  • potje pesto
  • 100 gram feta in dunne plakken
  • bloem
  • Peper, zout
  • olie om in te bakken

Bereiding

Snijd de aubergines in lange plakken van ca 5 mm dik. Kook de plakken enkele minuten in ruim water. Laat ze even uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
bestrijk de heft van de plakken met knoflook en pesto en leg de feta erop. Maal de peper erboven. Dek ze af met de rest van de plakken.
Meng op een bord de bloem met peper en zout en wentel de aubergines door de bloem. Bak ze in ca 8 minuten aan beide kanten goudbruin in een laagje hete olijfolie. 

 

Aubergine burger

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el olie
  • 4 plakken brie
  • Chutney of jam
  • Paar blaadjes basilicum
  • Peper, zout

Bereiding

Snijd de aubergines in de lengte in plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze een paar minuten liggen om het vocht eruit te laten trekken. Veeg ze daarna droog.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aubergine plakken langzaam aan twee kanten bruin. Voeg naar smaak wat peper toe.
Beleg de helft van de aubergine plakken met de plakken brie, strijk hier wat chutney of jam overheen en leg een er paar blaadjes basilicum op. Bedek het geheel met een andere plak aubergine.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb