suikermais
Zo uit het vuistje:
Bladeren van de kolf afpellen en de kolf ca 10 minuten koken. Lekker met wat roomboter of een beetje zout, maar eigenlijk hoeft er helemaal niets op.
Roosteren op de barbecue kan ook. Smeer de kolven in met een beetje olie en leg ze zonder blad op de barbecue en draai ze regelmatig om.
Hoe sneller je de mais eet na de oogst, des te zoeter smaakt ie.
paprika-maispaté
Ingredienten
- 200 gram tarwemeel
- 100 gram maismeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 175 gram maiskorrels
- 3 eieren
- 100 gram boter
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de melen, het bakpoeder, zout en paprikapoeder. Maak de paprika's schoon en snijd ze in hele kleine stukjes. Doe ze samen met de maiskorrels en de eieren bij het meel.
Smelt de boter en giet deze eveneens bij het meelmengsel. Breng nu alles op smaak met zout en giet wat water erbij totdat het een stevig beslag is. Schep dit in een ingevet cakeblik en bak de paprika-maispaté in een uur gaar en stevig.