Spekbonen met paprika en tomaat (voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 500 gram spekbonen
  • 1 gesnipperde ui
  • 15 gram boter of margarine
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • zout
  • peper
  • oregano
  • 100 gram geraspte kaas

Bereiding Maak de bonen schoon en snijd ze in stukken of haal ze door de snijbonenmolen. Fruit de ui in hete boter, voeg de bonen toe met de blokjes gesneden paprika's. Voeg na 10 minuten de ontvelde, in stukjes gesneden tomaten met het zout, de peper en de oregano toe. Schep alles even om en laat het samen gaar worden in totaal 20-25 minuten. Leg de geraspte kaas op de groente en laat dit smelten of plaats de schotel onder de hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin kleuren.

 

 

Kijk ook onder Sperziebonen. In de meeste recepten voor sperziebonen zijn deze prima te vervangen door spekbonen. Alleen recepten waar kleine, fijne sperziebonen voor nodig zijn, zijn niet geschikt voor de grote, vlezige spekboon.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb