Geroosterde wortelpeterselie en winterwortel

Ingrediënten
500 g winterwortel
500 g wortelpeterselie
grof zeezout
oregano
2 eetlepels olie

voor de salsa:
3 eetlepels olie
1 grote teen knoflook, gepeld
sap en geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels gevulde groene olijven, grof gehakt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de wortel en de wortelpeterselie en snijd ze in 1 cm brede plakken. Halveer grote plakken.
  • Meng in een ruime braadpan de wortelplakken met olie, zout en de oregano. Schenk 3-4 eetlepels water in de braadslede en dek de pan af.
  • Rooster de wortelschijven in het midden van de oven 30 minuten. Verwijder het deksel en rooster ze nog 15-20 minuten.
  • Pureer intussen voor de salsa in de vijzel of keukenmachine de knoflook met de resterende 3 eetlepels olie en de peterselie.
  • Roer de citroenschil, olijven en naar smaak citroensap en zout door de peterselie.
  • Serveer de salsa bij de groenten.

(bron: Smaakmakend)

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb