Geroosterde wortelpeterselie en winterwortel
Ingrediënten
500 g winterwortel
500 g wortelpeterselie
grof zeezout
oregano
2 eetlepels olie
voor de salsa:
3 eetlepels olie
1 grote teen knoflook, gepeld
sap en geraspte schil van 1 citroen
2 eetlepels gevulde groene olijven, grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de wortel en de wortelpeterselie en snijd ze in 1 cm brede plakken. Halveer grote plakken.
- Meng in een ruime braadpan de wortelplakken met olie, zout en de oregano. Schenk 3-4 eetlepels water in de braadslede en dek de pan af.
- Rooster de wortelschijven in het midden van de oven 30 minuten. Verwijder het deksel en rooster ze nog 15-20 minuten.
- Pureer intussen voor de salsa in de vijzel of keukenmachine de knoflook met de resterende 3 eetlepels olie en de peterselie.
- Roer de citroenschil, olijven en naar smaak citroensap en zout door de peterselie.
- Serveer de salsa bij de groenten.
(bron: Smaakmakend)