Venkelsalade met garnalen en bosui            voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bosje bosui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • ½ heelepel fijne mosterd
  • ½ theelepel bruine basterdsuiker
  • Zout, versgemalen peper
  • 2 venkelknollen
  • 150 gram garnalen

Bereiding
Maak de bosui schoon en snijd hem in dunne ringen. Klop de olie, azijn, mosterd, basterdsuiker, zout en peper tot een dressing.
Snijd de stengels van de venkelknollen af en bewaar het veerachtige groen. Snijd de bodem van de venkelknollen er ruim vanaf en verwijder minstens de twee buitenste stugge "rokken". Snijd de knollen in vieren en snijd de kwarten in zo dun mogelijke reepjes.
Meng de garnalen, venkel, bosui en dressing. Schep de salade in mooie schaaltjes en garneer met schijfjes citroen en venkelgroen.

Uit: Spitsuur koken, Loethe Olthuis

 

Krieltjes met bosui en knoflook

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 1 bosje bosui
  • 2 el olijfolie
  • 10 tenen knoflook, ongehakt
  • Zout en versgemalen peper
  • 1 el versgehakte tijm (of rozemarijn, majoraan, oregano, bieslook)

Bereiding
Maak de aardappelen schoon met en borstel. Verwijder de wortel van de bosui en snijd ze in tweeen. Bak de aardappelen al roerend in de hete olie tot ze rondom lichtbruin zijn. Voeg de bosuitjes en de knoflook toe en bak het mengsel onder af en toe roeren ca 5 minuten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout en strooi de tijm erover. Voeg een beetje water toe en laat het gerecht nog 10 tot 15 minuten koken totdat de aardappelen gaar zijn.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb