Pasta pesto met tonijn

Ingrediënten

  • Diverse groenten zoals broccoli, prei, courgette, paprika, afhankelijk van het seizoen
  • 2 uien
  • Potje pesto
  • Blikje tonijn
  • Bakje crème fraîche
  • Pasta

Bereiding
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukjes, ook de uien. Bak ze in een wok, groente die het langs moet bakken, als eerste in de pan doen. Zet
intussen water om voor de pasta. Voeg als de groente bijna gaar is, de tonijn en de pesto toe en daarna de crème fraîche. Als het nog te droog is, kun je een klein beetje water toevoegen zodat het een saus wordt.
Kook de pasta gaar, schep deze door de groente en meng het geheel door elkaar. Goed heet opdienen.

 

Broccoli-camembert taart (4 personen)

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram broccoli
  • 200 gram camembert
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk of room
  • paneermeel
  • zout en peper
  • boter om in te vetten
  • lage ovenschaal van 27 centimeter doorsnede

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verdeel de broccoli in roosjes, de steel in stukjes. Zet op met een bodempje water, breng een aan de kook en laat 3 minuten koken. Spoel de broccoli in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
Vet de ovenschaal in met boter en bestuif hem met een beetje bloem. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Bevochtig de randen van het bladerdeeg met een beetje water en druk ze goed aan. Bestrooi de bodem met een dun laagje paneermeel. Verdeel de uitgelekte broccoliroosjes over de taartbodem. Verdeel hierover de in kleine stukjes gesneden camembert en de cashewnoten.
Klop de eieren los met de room of de melk, zout en versgemalen peper. Schenk dit over de broccoli, kaas en noten. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. Leg evt. halverwege een stuk aluminium los op de taart, om te voorkomen dat de broccoli verbrandt.

 

Broccoli-maissoep (maaltijdsoep voor 4 personen)

Ingrediënten

  • ca. 350 gram broccoli
  • 2 (rode) uiten
  • 35 gram boter
  • ½ theelepel kerrie
  • 25 gram bloem
  • 3 eieren1/2 liter melk
  • 2 groente- of kruidenbouillontabletten
  • 1 blik maiskorrels
  • zou, peper
  • 75 gram gerapste belegen kaas

Bereiding
Maak de broccoli schoon, verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de dikke stelen in dunne plakjes. Pel en snipper de uien.
Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de kerrie 2-3 minuten. Roer de bloem door het mengsel en schenk daarna al roerend de melk erbij tot de vloeistof glad gebonden is. Voeg de bouillontabletten en ½ liter water toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de schoongemaakte broccoli toe en laat de groente zachtjes gaar worden in ca. 8 minuten; roer af en toe (de soep kan aanzetten!). Roer de maiskorrels met het vocht uit het blik toe laat het geheel door en door warm worden. Breng op smaak met peper en zout en geef de geraspte kaas er apart bij. Lekker met (turks) brood.
Variatie: vervang de rode uien door 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden. Voeg deze pas toe tegelijk met de mais.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik

info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb