Annemarie Klabbers en Benthe van Wallenburg zijn de tuinders van tuinderij De Volle Grond. Zij hebben beide het vak geleerd op de deeltijdopleiding biodynamisch landbouw Warmonderhof. Benthe komt uit de filmwereld en Annemarie uit de zorg. Uiteindelijk bleek de keuze voor het buitenleven makkelijk omdat de drijfveer om zo goed mogelijk voor de aarde (ook al is het maar 1 hectare), planten, dieren en voor goed voedsel te zorgen, veel sterker was. De focus zal de komende jaren op de bodem van de tuinderij liggen. Door goede compost te brouwen, zo weinig mogelijk de grond te bewerken en op zoek te gaan naar de beste combinatieteelten willen zij de vitaliteit en de diversiteit van de tuinderij ondersteunen. 

 

GertJan Ankersmit is verantwoordelijk voor de zorg. "Na mijn opleidingen economie en marketing heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Mijn tweede werkleven werkte ik in de zorg. Na de Master opleiding Orthopedagogiek en 8 jaar werken in de jeugdhulpverlening ben ik voor mezelf begonnen als coach en trainer. Waarom ik dit werk doe? Ik vind dat elk mens recht heeft op een eigen plek in deze maatschappij. Soms gaat dat niet vanzelf, daar wil ik in ondersteunen".

  

 

 

Wie wij zijn

Tuinderij De Volle Grond wordt gerund door drie ondernemers: Gertjan Ankersmit, Annemarie Klabbers en Benthe van Wallenburg. Annemarie en Benthe zijn de tuinders, Gertjan is verantwoordelijk voor de zorg.
Sinds december 2015 werkt Marieke Koesveld mee als werkbegeleider in de zorg. Samen met een gemengde groep van vrijwilligers en mensen die bij ons in een leer-werktraject zitten, beheren wij de historische moestuin van Nieuw Amelisweerd.

Koningslaan 5A
3981HD Bunnik
Tel. 06-29243568
info@tuinderijdevollegrond.nl

Volg ons:   fb     

NL-BIO-01 023942  EU Organic Logo Colour rgb