Eiersalade met bieslook
Ingrediënten
- 8 eieren
- 1 bosje bieslook
- 3 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel kerrie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Was de bieslook, schud hem goed droog en knip hem fijn over de eieren. Klop de yoghurt, mayonaise, kerrie en peper en zout door elkaar en schenk deze saus over de eieren. Meng het geheel goed door elkaar.
Komkommer-tomatensalade met bieslook
Ingrediënten
- 6 tomaten
- 1 ui
- 200 ons feta
- voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- sap van 1 citroen
- 1 bosje bieslook
- zout en vers gemalen peper
Bereiding
Was de komkommer en de tomaten en snijd ze in plakjes. Leg de plakjes dakpansgewijs in een schaal. Snipper de ui en strooi die over de komkommer en de tomaat. Voeg een beetje zout en peper toe, en verdeel de verbrokkelde feta erover. Klop in een schaaltje de olijfolie,de azijn en de citroensap goed door elkaar. Besprenkel dit over het geheel. Zet de salade ongeveer 15 minuten in de koelkast , zodat de dressing in kan trekken. Als laatste bestrooien met versgemalen peper en zout en de klein gesneden bieslook. Lekker bij pasta.
Aardappelsalade met bieslook en radijs
Ingrediënten voor ca 3 personen
- 500 gram aardappels
- zout
- 150 gram belegen kaas
- 1 ui
- 2 augurken
- 100 dl liter yaghurt
- 3 el mayonaise
- 4 el fijngeknipte bieslook
- 1 el kappertjes
- ca 4 radijsjes
- zout, peper
Bereiding
Schil de aardappels, was ze en kook ze gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes. Snijd de kaas in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de augurken in kleine blokjes. Maak in een schaal een saus van de yoghurt, de mayonaise, de bieslook, de ui, de augurken en de kappertjes. Schep de aardappel en de kaas door de dressing. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne reepjes. Garneer de salade met de reepjes radijs.